DGZ Labo start met autopsie van honden en katten
Categorie: DGZ

DGZ Labo start met autopsie van honden en katten

Persbericht

Torhout 14 november 2019

Vanaf nu kunt u bij het laboratorium van DGZ ook terecht voor de autopsie en histopathologisch onderzoek van honden en katten. De resultaten van onze onderzoeken kunnen u helpen om uw diagnose te stellen en interessante informatie opleveren voor de eigenaars.

DGZ Labo beschikt over een eigen ophaalservice, een goed uitgeruste autopsiezaal en een modern laboratorium waar histologisch, bacteriologisch, parasitologisch, serologisch en moleculair onderzoek wordt uitgevoerd. Ons team van autopsiedierenartsen, waaronder een Europees erkende specialist in veterinaire pathologie (ECVP Diplomate), beschikt over een brede kennis in de diagnostische pathologie bij zowel landbouwhuisdieren als kleine huisdieren.

U kunt bij ons terecht voor een hoogwaardige veterinaire service en onderzoeken bij zowel ziekte als sterfte. De resultaten van deze onderzoeken kunnen u helpen bij het stellen van een diagnose en bijdragen tot een correcte behandeling en prognose. Bovendien kunnen we dankzij postmortaal onderzoek snel infectieuze ziekten opsporen, wat bijdraagt tot de behandeling van andere besmette dieren. Ook erfelijke aandoeningen en aandoeningen die onder de verkoop garantie vallen, kunnen worden opgespoord via autopsie.

Vraag uw onderzoeken voor kleine huisdieren aan met het ‘Aanvraagformulier onderzoek hond en kat’: https://www.dgz.be/sites/default/files/Aanvraag%20onderzoek%20hond%20en%20kat.pdf.
De tarieven vindt u op de DGZ-website: www.dgz.be.

Meer weten? Contacteer de DGZ helpdesk op tel. 078 05 05 23 of e-mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..